Wie zijn wij?

TRACK Technologies is voor gepassioneerde automobilisten al jaren een bekende speler als het gaat om de ontwikkeling en verkoop van elektronische accessoires. We verkregen onze bekendheid in 1999 toen we onder de naam Target Automotive startten met de verkoop van de LaserEcho garagedeuropeners en Beltronics radardetectoren. Onze technici ontdekten in 2009 een manier om de uiterst korte signalen die het communicatiesysteem C2000 van de overheid uitzendt, om te zetten in een bruikbare waarschuwing in de auto. Deze ontdekking resulteerde in Target Blu Eye waarmee je alle (onopvallende) politievoertuigen, ambulances en brandweerauto’s kunt traceren die zich in de nabijheid van je auto bevinden. Als bestuurder kun je daarop snel anticiperen; Blu Eye ziet opvallende én onopvallende hulpdiensten al voor ze jou hebben gezien en waarschuwt je op tijd.

We durven het gerust te stellen: wie zegt dat hij of zij nooit te hard heeft gereden, jokt waarschijnlijk een beetje. Vaak gebeurt het overschrijden van de maximum snelheid per ongeluk, maar als de verkeerssituatie dat toelaat soms ook bewust. In alle gevallen is het handig om te weten welke hulpdiensten er in je omgeving rijden. Ziedaar: het bestaansrecht van Blu Eye is ontstaan!

Je had de radardetectors, tot het op 1 januari 2004 strafbaar werd om apparaten te gebruiken die geschikt zijn om radarsignalen te ontvangen die de politie gebruikt voor snelheidscontroles. Er bestond toen nog geen systeem dat je volkomen legaal waarschuwt als er (onopvallende) voertuigen van de hulpdiensten als de politie voor of achter je rijden. Tot TRACK Technologies zo’n tien jaar geleden de eerste generatie van het verkeersveiligheidssysteem Blu Eye op de markt bracht, getriggerd door de eigen ervaringen op de weg. Het toenmalige motto met een duidelijke knipoog: ‘Help! de hulpdiensten’.

De puur Nederlandse vinding zorgt er niet alleen voor dat je tijdig wordt gewaarschuwd voor alle (onopvallende) politievoertuigen, ambulances en brandweerauto’s die met spoed en soms anoniem zonder zwaailicht en sirene naar een calamiteit onderweg zijn, vele gebruikers zien het ook als een ultieme bonus dat Blu Eye je ook waarschuwt als je – al dan niet bewust – te hard rijdt.

Track Technologies Soest

Home Over ons